Over ons

Moeder Francine was kokkin op school, ze hield van goed en lekker eten. Philippe hielp al heel jong mee, kreeg aldus de kookmicrobe in liefdevol leercontract. Toch studeerde hij eerst nog ergotherapie, en in die hoedanigheid kreeg hij het beheer over vzw Het Landhuis, de bioboerderij langs de Schelde te Gent. Daar heeft hij de rijke diversiteit van de Vlaamse groenten leren kennen, van het zaadje tot aan de fraaie bereiding, op het bord van de gasten.

 

Vervolgens roept het avontuur. Philippe trekt op reis, naar Cairo, op de fiets. Maanden aan een stuk. De plaatselijke keuken wordt genietend hét studieobject van de zwerftocht. Philippe krijgt een onbreekbare band met de puurheid van de klassieke keukens onderweg. Schotels samengesteld met verse elementen uit de zuivere natuur.

 

Vanaf 2001, dat fatale jaar van 9/11, wordt Philippe kok in het ondertussen tot legende uitgegroeide muziekcentrum De Rode Pomp te Gent. Dagmenu’s bij de 150 concerten per jaar, feesten allerhande, trouwpartijen, geboortevieringen, verjaardagsfeesten, afscheidsdiners van wijze ouderlingen, diners ter bedanking van wonderbaarlijke genezingen.

Alsook allerlei recepties, bedrijfsdiners met een frisse waaier hapjes, en ja, mega-kaastafels voor 1000 man ter gelegenheid van de Feesten voor de Vrienden van de Rode Pomp, in de Bijlokehal, met het Belgisch Nationaal Orkest. Philippe smeedt zijn kookkunst naar de aard van de klassieke performance in De Rode Pomp: superniveau, eerlijk, zonder chichi, naturel en spontaan. Honderden nationale en internationale musici hebben beter gepresteerd voor of na het genot van Philips gerechten.

 

En dan kwam het gezin: vrouwe Veerle, zoon Pepijn en dochtertje Babette. Het plan rijpt daar weerom in een volle natuurlijke omgeving: Landegem, het erf, de volle natuurlijke elementen, de verantwoordelijkheid een eigen project op te zetten en gevoed door de zuivere energie van vrouw en kinderen.

 

De karavaan ziet het licht en wordt een kookproject vol gezond verstand, dat staat voor de klassieke keukens met een avontuurlijke toets, op vraag biologisch, en waar het even kan met accent op de heerlijke groenten.

 

André Posman XXX

(exbaas van de ex-Rode Pomp)

Het begiN


Chef-kok De Rode Pomp

(Kamermuziekcentrum, Gent) 

Kok Walry

(Eigenzinnige boekhandel, Gent)het HedeN


Chef-kok TAZ#2015/2016/2017...

(Theater Aan Zee, Oostende)

Eco-kok lesgever Velt

Zaakvoerder & CHEF-KOK De Karavaan

Eetcafé & Zaal KARAFé (Merendree)